otpad od hrane

Biorazgradivi otpad ili otpad od hrane

OBAVEZNO ODVAJANJE BIORAZGRADIVOG OTPADA-BIOOTPADA!

U tijeku je akcija Ministarstva zaštite okoliša i prirode kojom su obuhvaćene odgojno-obrazovne institucije u RH s ciljem početka odvajanja otpada od hrane. U njihovom dopisu navodi se da se od početka 9. mjeseca moraju adekvatno, zakonski, riješiti odvajanje ostataka hrane te iste predavati tvrtkama koje im mogu ovjeriti prateći list za neopasni otpad.

Tri najveća razloga za slanje tog naputka su ispunjavanje obveza prema Direktivi EU na koja se Hrvatska obvezala članstvom u Uniji, smanjivanje biorazgradivog otpada na odlagalištima, te veća energetska neovisnost države budući se u 90% slučajeva od ostataka hrane proizvodi bio plin, a iz njega električna energija koja se preko HEP-a ubacuje u javnu mrežu.

BIOOTPAD, KUHINJSKI OTPAD, OTPAD OD HRANE

Tvrtka Ka-plus se od 2008. godine neprekinuto, u kontinuitetu bavi zaštitom okoliša i gospodarenjem otpadom kada smo u Karlovcu otvorili veliko postrojenje za skladištenje i obradu neopasnog otpada. Prateći kretanja u području otpada i okoliša, tvrtka danas posjeduje znanje, opremu, dozvole i ovlaštenja koja joj omogućuju nesmetano, brzo i učinkovito plasiranje neopasnog otpada na bilo koju europsku destinaciju za obradu i oporabu, a izgradnjom suvremenih bioplinskih postrojenja trenutačno 100% prikupljenog biootpada kojeg skupimo završava na lokacijama u Hrvatskoj gdje se od istog proizvodi struja.

Potpisom suradnje s nama omogućiti ćete si miran san, ne strahujući da će Vaš otpad doći tamo gdje mu nije mjesto, a istovremeno ćete dobiti odličnu uslugu za pristojnu cijenu. Tvrtka Ka-plus je pouzdan partner svakome tko želi na legalan i zakonski način doprinositi očuvanju okoliša, a prilog tome je i nedavno potpisani Ugovor s Ministarstvom pravosuđa Republike Hrvatske.

Kontaktirajte nas